duminică 23 iulie 2017, 11:47
Relații industriale în România

SOLIDAR Elveția, ADO SAH ROM, CNS CARTEL ALFA şi CNSRL FRĂŢIA derulează, începând cu 1 noiembrie 2014, proiectul “Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România“.

În cei 3 ani de derulare (septembrie 2014-august 2017), proiectul îşi propune să contribuie activ la angajamentul sporit al partenerilor sociali și al guvernului pentru construirea unui climat stabil, care să permită angajatorilor și organizațiilor sindicale să se implice în mod eficient în promovarea muncii decente și a respectului pentru drepturile fundamentale ale libertății de asociere și negocierii colective. În acelaşi timp, proiectul urmăreşte să întărească capacitatea partenerilor sociali de a se angaja în dialogul politic şi în acțiuni de advocacy, să crească gradul de conștientizare a nevoii de relaţii industriale eficiente şi să promoveze condiţiile de muncă decente. Experienţa şi practica elveţiană constituie, în acest caz, un cadru și un model de bună practică la toate nivelurile.

Metodologia abordată, implementată printr-un set de activități complementare este – îndrăznim să afirmăm – o noutate în aria proiectelor cu obiective asemănătoare. Activitățile sunt gândite astfel încât să implice (integral sau parţial) diferitele categorii de public ţintă vizate şi să traseze o direcţie modernă relaţiilor industriale din România, care să ţină cont de realităţile şi particularităţile de la noi din țară.

Proiectul vine cu un set de activități care vizează consolidarea relațiilor industriale în România și restabilirea viabilității conceptului și a practicii de dialog social. Plusvaloarea proiectului este dată de rezultatele acestor activități, majoritatea inovatoare pe piața muncii din România.

Pentru mai multe detalii despre proiect vezi Detaliile proiectului sau vizitează https://www.facebook.com/relatii.industriale?fref=ts.

Proiectul are un buget total de 617.756 CHF și este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, în proporție de 90%.

Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvețiano-Român, vizitează www.swiss-contribution.ro sau http://www.swiss-contribution.admin.ch/romania.

2017 Analiza impactului legislației dialogului social
Asociația CONECT lansează ediția a 2-a a raportului de cercetare sociologică și juridică ”Analiza impactului legislației dialogului social adoptate în 2011”. Raportul arată că în 2015 în Român .. MAI MULTE
2017 Pachet informativ pentru sindicate și patronate
Pachetul conține opt broșuri care oferă informații despre constituirea, organizarea și funcționarea unei organizații sindicale și patronale, negocierile colective, informarea și consultarea salar .. MAI MULTE
Munca atipică în România de la izbucnirea crizei
* Update 19 aprilie 2016 Ieri, 18 aprilie 2016, ne-am adunat în incinta CONNECT HUB, pentru lansarea studiului „MUNCA ATIPICĂ ÎN ROMÂNIA DE LA IZBUCNIREA CRIZEI – O perspectivă de ansamblu”, î .. MAI MULTE
Concluziile finale ale cercetării
Lansarea concluziilor finale ale cercetării „Impactul legislaţiei dialogului social adoptate în anul 2011” În data de 14 octombrie 2015, a avut loc la Bucureşti evenimentul de prezentare a .. MAI MULTE
Concluziile preliminare ale cercetării
Lansarea concluziilor preliminare ale cercetării ”Impactul legislației muncii și a dialogului social adoptate în anul 2011” Pe 4 iunie 2015 au fost lansate, la București, concluziile preliminare .. MAI MULTE
Detaliile proiectului
Proiectul “Abordarea provocărilor generate de noua legislație a muncii și a dialogului social în România” Obiectivul general al proiectului Proiectul îşi propune să contribuie activ la angajame .. MAI MULTE
Situația CCM este dezastruoasă!
În România există peste 520.000 de firme active, în care lucrează 4.74 milioane de angajati În întreprinderile cu peste 21 de angajați este obligatorie negocierea unui contract colectiv de muncă .. MAI MULTE
Anunțuri de angajare
În această secțiune găsiți anunțuri cu privire la ocuparea unor locuri de muncă vacante în cadrul proiectului. MAI MULTE